У режимі роботи Семенівського ліцею №2 Семенівської селищної ради велике значення надається організації раціонального, збалансованого гарячого харчування відповідно до віку і стану здоров’я учнів. Гаряче харчування школярів – запорука здоров’я кожної дитини. Від своєчасного приймання гарячої їжі залежить рівень готовності сприймання навчального матеріалу, позитивний емоційний стан учнів.
У Семенівському ліцеї №2 навчається 362 учні та 30 вихованців дошкільного підрозділу. Дві третини учнів проживають у віддалених від ліцею населених пунктах і підвозяться шкільними автобусами. Вони перебувають у освітньому закладі тривалий час, чекаючи свого рейсу, тому потребують обов’язкового, якісного харчування.
Організація повноцінних гарячих сніданків та обідів – завдання колективу навчального закладу. Важливе значення має естетика приміщення, в якому харчуються учні. Як стверджують спеціалісти, коли людина споживає їжу в затишній атмосфері, користується привабливим посудом, продукти харчуванням краще засвоюються. Крім того, в дитини формуються правильні естетичні смаки.
Саме з цією метою зроблено капітальний ремонт обідньої зали шкільної їдальні. Хачоблок поновлено сучасним обладнанням (виробничі столи СПП1500, виробник ТОВ «ТЕХМАІНВЕСТ», у кількості 6 шт.; полиці СТ-4 3 шт.; сушка для посуду СТС – 4 1 шт.; сушка для чашок СТС-4Ч -1 щт.; мийні ванни 2-секційні ВС-2 – 3 шт.; мийна ванна велика ВС-1 -1 шт.) З метою підвищенн продуктивності праці, зменшення фізичного навантаження на працівників їдальні, якісного приготування їжі з дотриманням всіх вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, Державних санітарних правил і норм влаштування щодо роботи шкільних їдалень, системи аналізу ризиків, небезпечних чинників відповідно системи НАССР придбано фронтальну посудомийну машину Торгмаш МПФ-30-01 – 1 шт., промислову хліборізку настільну Good Food BS 12T31 – 1 шт., шафу холодильну ACO 051 – 1шт., електросковороду СЕС – 025/2 Торгмаш – 1шт., картоплечистку МОК 150М – 1шт., електром’ясорубку Good Food MG 12S -1 шт., тістоміс ЬЕ-25-01 1 шт., плитку електричну КИЙ-В ПУ – 4 Н -1 шт., стіл з підігрівом для готових страв 2*060*085 1 шт. Частково було проведено реконструкцію харчоблоку. Так було побудовано стінку з дверним блоком для розділення кімнати для зберігання харчових продуктів та миття сирих овочів. У цю кімнату було проведено холодну та гарячу воду, каналізацію та встановлено ванни для миття овочів. У харчоблоці шкільної їдальні встановлена система для очистки води Ecosoft RO System Mini для потреб харчування школярів та виведено водопровід в їдальню для організації питного режиму в освітньому закладі.
Усі кухарі закладу здобули освіту за професією кухаря та у 2024 році успішно опанували програму професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Кухар» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого і якісного харчування в закладі освіти».
Кожного вересня їдальня школи гостинно відкриває двері для школярів. У ній створено всі умови для збалансованого гарячого харчування здобувачів освіти , різноманітного раціону харчування, підвищення рівня культури прийому їжі, бажання вести здоровий спосіб життя.
Здорова нація – міцна держава. Збережімо здоров’я дітей для майбутнього України.